RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Vil nedlegge atomanlegg

Sist oppdatert:
Nord-Korea åpner for at IAEA får inspisere atomanlegget Yongbyon.

Representanter fra FNs atombyrå IAEA (the International Atomic Energy Agency) vil snart sette kursen mot Nord-Korea, skriver AP.

Bestemmelsen ble tatt etter at Nord-Korea i helgen inviterte IAEA til landet for å diskutere nedleggelsen av atomanlegget Yongbyon.

Nord-Korea nektet opprinnelig å nedruste atomanlegget slik som lovet etter at USA frøs til sammen 25 millioner dollar tilhørende Nord-Korea.

Pengene er frosset i forbindelse med USAs sanksjoner mot en bank der pengene var plassert. USA svartelistet Banco Delta Asia i den kinesiske staten Macau for 22 måneder siden, fordi de mistenker at fondene ble brukt til hvitvasking eller pengeforfalsking.

I mars forsikret imidlertid USA at pengene skulle returneres til Nord-Korea som en del av en avtale, der Nord-Korea lover at de vil nedruste atomanlegget sitt.

Nå som pengene snart er frigitt, har Nord-Korea invitert IAEA til nye forhandlinger, skriver AP.

Nord-Koreas hovedforhandler forventer at Nord-Korea vil nedlegge atomanlegget om ikke lenge, men at det avhenger av hvor fort Nord-Korea og IAEA blir enige om detaljene rundt nedleggelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere