RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rescue team members carry the body of a landslide victim in Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City.
Rescue team members carry the body of a landslide victim in Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City. Foto: NTB Scanpix

30 omkommet og flere hundre savnet etter jordskred

Sist oppdatert:
Minst 30 mennesker er funnet døde og opp mot 600 er savnet etter at et stort jordskred traff flere hus i Guatemala, opplyser myndighetene i landet.

Jordskredet gikk fredag og rammet om lag 125 hus i utkanten av hovedstaden Guatemala by. Helikopterbilder fra området viser at et boligområde er fullstendig dekket av en haug med leire, jord og rester etter bebyggelse.

– Det ligger et fjell av leire over husene, sier en talsmann for brannvesenet som deltar i redningsarbeidet. Jordskredet ble utløst etter flere dager med kraftig regn.

Ifølge myndighetene jobber 600 personer på spreng med å søke gjennom jordmassene og hente ut overlevende. I tillegg blir det satt opp telt for dem som har mistet husene sine.

En av innbyggerne i det rammede området, Melina Hidalgo, sier at hun vasket klær da hun hørte et stort smell og lyset gikk.

– Det føles som om jeg har mistet mine nærmeste fordi alle naboende mine døde, sier Hidalgo. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere