RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PAUL ELLIS (Afp)

BBC-veteran anklaget for voldtekt

Sist oppdatert:
Den britiske TV-personligheten Stuart Hall (83) er blitt siktet for voldtekt og seksuelle overgrep som angivelig fant sted mens han jobbet for BBC på 1960-, 70- og 80-tallet.

London (NTB-AFP-Reuters): Hall ble først avhørt av politiet etter at den avdøde BBC-medarbeideren Jimmy Savile i fjor ble avslørt som overgriper.

Tirsdag opplyste politiet at Hall er siktet for å ha voldtatt en 22 år gammel kvinne i 1976. I tillegg er han siktet for 14 overgrep mot jenter i alderen 9 til 16 år mellom 1967 og 1986.

I tillegg til disse anklagene ble Hall i desember siktet for tre tilfeller av seksuelt overgrep. 83-åringen, som inntil nylig jobbet for BBC radio, avviser alle beskyldningene.

Ledelsen for den britiske kringkasteren har så langt ikke kommentert siktelsen mot Hall. I tillegg til ham og Savile er også BBC-kjendisen og komikeren Jim Davidson anklaget for seksuelle overgrep.

Davidson ble pågrepet av politiet tidligere i januar idet han var på vei til et BBC-studio for å delta i en kjendisversjon av programmet Big Brother.

Stuart Hall er kjent som sportsjournalist og for å ha ledet programmet «It's a Knockout» på 1970- og 80-tallet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere