RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter.
En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters)

Antatt gjerningsmann døde under angrep på politiet i Paris

Sist oppdatert:
En mann døde da han mandag kjørte en bil med eksplosiver og våpen inn i en politibil på Champs-Élysées i Paris

Sammenstøtet uløste en brann eller eksplosjon inne i den antatte gjerningsmannens bil. Men ingen andre ble skadd i hendelsen.

Innenriksminister Gérard Collomb beskriver hendelsen som et angrepsforsøk. En Kalasjnikov-rifle, håndvåpen og gassflasker ble funnet i bilen, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Føreren av bilen var en 31 år gammel mann som har vært mistenkt for ekstremisme, ifølge politikilder som nyhetsbyrået AP har snakket med.

Les også: En person død etter påkjørsel ved moské i London

Røyk veltet ut

Bilen til den antatte gjerningsmannen kunne ha blitt sprengt i filler, ifølge Collomb. Et videoopptak viser oransje røyk som velter ut av kjøretøyet etter sammenstøtet. Hendelsen etterforskes som terrorisme.

– Folk løp i alle retninger, forteller en 51 år gammel mann som var like ved åstedet da sammenstøtet skjedde.

– Noen ropte at jeg måtte komme meg bort.

Føreren ble etter angrepet liggende livløs på bakken. Rett før klokka 17.30 på ettermiddagen ble det bekrefte at han var død.

Marigny-teatret, som ligger i nærheten, ble evakuert, ifølge Reuters. I tillegg ble metrostasjonen Champs-Élysées-Clémenceau stengt.

Unntakstilstand

Meldingen om politiaksjonen kom like etter klokka 16. Politiet ba samtidig folk om å holde seg unna mens politiaksjonen pågikk, og området ble sperret av.

Stedet ligger like ved presidentpalasset, der president Emmanuel Macron bor.

Les også: 79 døde eller savnet etter blokkbrannen i London

En journalist fra avisa Libération, som var øyenvitne til hendelsen, sier han så en eksplosjon inne i bilen. Politiet trakk mannen ut, mens de brukte brannslukningsapparater for å slukke brannen, skriver BMFTV.

Hendelsen mandag skjer to måneder etter at en politimann ble skutt og drept på Champs-Élysées, en av Paris' største turistattraksjoner.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand som følge av flere tidligere terrorangrep. Innenriksminister Gérard Collomb mener mandagens angrepsforsøk viser at det er gode grunner til å opprettholde unntakstilstanden.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere