RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STRAMMER GREPET: Utenriksminister Børge Brende.
STRAMMER GREPET: Utenriksminister Børge Brende. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Brende gjør som EU

Sist oppdatert:
Innfører akkurat de samme straffetiltakene mot i alt 33 navngitte russere og Krim-borgere.

Det betyr at en rekke sentrale russiske politikere og tjenestemenn ikke lenger er velkomne i Norge, verken på besøk eller på gjennomreise. De får heller ikke tilgang til verdier de eventuelt har i Norge.

– Sanksjonene vil bli iverksatt svært raskt. Det er ikke noe alternativ for Norge å ikke være med på vedtakene som EU og NATO gjør, sier Brende til NTB.

Sanksjonene gjelder blant annet lederne for de to kamrene i den russiske nasjonalforsamlingen og visestatsminister Dmitrij Rogozin.

Brende viser til at Russland ved å annektere Krim-halvøya «har tatt en bit av et annet europeisk land», og at Norge ikke kan sitte stille mens resten av Europa reagerer.

– Det er ingen tvil om at når Norge nå slutter seg til de samme tiltakene som våre allierte i Europa innfører, kan det også komme russiske mottiltak som kan ramme norske interesser. Men Norge, som et land med åtte ganger så store havområder som landområder, er nødt til å reagere på lik linje med EU. Vi er avhengige av solidaritet med NATO og med resten av Europa, framholder Brende. (©NTB)Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere