RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush ber om våpenhvile i Gaza

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters): USAs president George W. Bush sier han jobber for å oppnå våpenhvile på Gazastripen. Men det forutsetter at Hamas tar første skritt og stanser rakettangrepene mot Israel.

- Og løfter fra Hamas holder ikke. Det må være overvåkingsmekanismer på plass som kan sørge for at smuglingen av våpen til terrorgrupper i Gaza tar slutt, sier Bush i sin ukentlige radiotale, som ble spilt inn fredag.

I talen ber Bush andre internasjonale aktører om å presse Hamas til å slutte med terrorvirksomhet, og å støtte andre palestinske ledere som arbeider for fred.

Også talsmann for Det hvite hus Gordon Johndroe uttalte seg om konflikten i Gaza fredag. Han ønsket ikke å kommentere en mulig israelsk bakkeoperasjon i detalj, men i praksis ga han Israel frie hender til å sende soldater inn på Gazastripen.

- Dette er Israels avgjørelse, sa Johndroe da han på en pressekonferanse ble spurt om en bakkeoperasjon kan rettferdiggjøres. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere