RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk historiker går rettens vei med KGB-anklage

Den danske historikeren Bent Jensen, som nylig ble bøtelagt for å ha anklaget journalisten Jørgen Dragsdahl for å være KGB-agent, vil bringe saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

– Arkivene har vist at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent på 1980-tallet, skrev Jensen i Jyllands-Posten i 2007.

Dragsdahl, som i en årrekke har arbeidet for Danmarks Radio og Information med sikkerhetspolitikk som spesialområde, saksøkte Jensen.

Ifølge kjennelsen i høyesterett var Jensen kjent med at dansk overvåkingspoliti etter en grundig gransking av Dragsdahl fant at det ikke var grunnlag for å reise tiltale.

– Jeg har aldri i noe av det jeg har skrevet hevdet at det Dragsdahl gjorde var ulovlig, sier han.

– Kjennelsen er derfor gal og saken vil nå bli brakt inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, sier Jensens advokat Karoly Nemeth.

Den russiske KGB-avhopperen Oleg Gordievskij navnga i 1992 Dragsdahl som agent overfor Ekstra Bladet, men avisen trakk senere påstanden etter å ha inngått forlik med Dragsdahl.

KGB-anklagene har vært svært belastende, forteller han.

– Jeg har vært arbeidsledig. Fra 2006 til 2007 falt inntekten min fra journalistikken til en tidel av det den hadde vært. Det Jensen skrev var en krystallklar løgn, sier han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere