RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX

Dødshoppet ukjent i basemiljøet

Sist oppdatert:
Mannen som døde i basehoppulykken i Paris har trolig ingen tilknytning til det norske miljøet. I Norge er det ingen som kjenner episoden.

Da TV 2 Nettavisen meldte om nyheten tirsdag formiddag, var det ingen i det norske basehopp-miljøet som hadde hørt om ulykken.

André Bach, leder for Oslo Base, sier tror vedkommende som omkom ikke tilhører miljøet. I fjor sommer var Bach leder for en basehopp-konkurranse fra Oslo Plaza. En basehopper ble alvorlig skadd da fallskjermen hans hektet seg opp i en lyktestolpe da han gikk inn for landing utenfor hotellet.

- Jeg har vært i kontakt med store deler av det norske basehopp-miljøet, men ingen jeg har snakket med har hørt om ulykken eller hvem som var involvert, sier Bach til TV 2 Nettavisen.

Kjente den omkomne
Leder i Norsk basehoppforbund, Johnny Bjørkås, sier til TV 2 Nettavisen at han vet hvem den omkomne er og at han er kjent i basehoppmiljøet.

- Så vidt jeg vet, var han eneste nordmann i gruppen som var i Paris. Denne gjengen er ikke så ofte i Norge. Jeg har ikke møtt han som døde på flere år og kan derfor ikke uttale meg om hans egenskaper som basehopper, sier Bjørkås.

- Ideelt hoppsted
Lederen for Oslo Base sier til TV 2 Nettavisen at Eiffeltårnet er et egnet sted å foreta et basehopp fra.

- Eiffeltårnet er over 300 meter høyt og det er god plass rundt det til å lande. Det foretas mange hopp herfra hvert år. Hvorvidt det er forbud mot å hoppe, vet jeg ikke, sier Bach som ikke kan skjønne hva som kan ha gått gale 16. mai.

- Jeg vil hoppe
Selv etter gårsdagens dødsulykke, nøler han ikke når TV 2 Nettavisen spør om han selv kunne tenke seg å hoppe fra et av verdens høyeste tårn.

- Absolutt. Det er jo Paris og jeg tror det vil være veldig fint, sier han.

Bach forteller at en tidligere kamerat hoppet fra Eiffeltårnet i 1998/99. Kameraten omkom senere i et annet basehopp i Lysefjorden.

- Han beskrev hoppet som helt nydelig, sier Bach.

Populær ekstremsport
Ekstremsporten basehopp øker stadig i popularitet. Bach sier at mellom 50 og 100 personer er aktive, men at det stadig kommer nye og unge hoppere til.

- I tillegg er det alltid en del vanlige fallskjermhoppere som prøver seg, og andre som ikke er med i miljøet, sier Bach til TV 2 Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere