RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
James Holmes risikerer dødsstraff for å ha drept kinogjengere i Aurora utenfor Denver i USA. Bildet er fra 2013.
James Holmes risikerer dødsstraff for å ha drept kinogjengere i Aurora utenfor Denver i USA. Bildet er fra 2013. Foto: Andy Cross (Reuters /NTB scanpix)

Denver-drapssiktet for retten mandag

Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for drap på tolv mennesker under en Batman-premiere i USA i 2012, risikerer dødsstraff om han blir kjent skyldig. Rettssaken mot ham starter torsdag.

27 år gamle James Holmes har allerede erklært seg ikke skyldig fordi han mener han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. Han er siktet for 166 punkter, deriblant drap og forsøk på drap. Det er ventet at store deler av rettssaken vil dreie seg om hvorvidt Holmes er tilregnelig.

Les også: Vil gi Batman-morderen sannhetsserum

Det var 20. juli 2012 at den nåværende 27-åringen ble pågrepet for å ha drept tolv mennesker og såret 58 andre på en kino i Aurora, som er en forstad til byen Denver i Colorado.

Kinoen viste Batman-filmen «The Dark Knight Rises». Gjerningsmannen hadde farget håret rødt og skal ha sagt til politiet at han var «Jokeren», en av Batmans erkefiender.

Les også:Psykiater advarte om Batman-massakren

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere