RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AFP)

Drepte to personer

Sist oppdatert:
Denne tigeren ble skutt mens den spiste på mann.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Bengaltigeren rømte fra Kaziringa nasjonalpark i India og jaktet mennesker i en landsby. Mandag skjøt myndighetene tigeren som har skapt skrekk blant lokalbefolkningen i Nagaondistriktet, skriver Times of India.

Les også: Bitt i hjel ved den kinesiske mur

Panikk
Tigeren har angrepet flere personer. To skal ha blitt drept og to andre alvorlig skadet av møtet med bengaltigeren.

Les også: Fruktplukker drept av kjempeøgler

Dyret skal ha vært gammel og var ute etter lette bytter. Den ble funnet etter den ble tatt på fersken mens den spiste på en mann i landsbyen Sakmuthia 19. mars. Deretter ble den jaget i tre dager før de klarte å omringe den i en hule.

Tigeren skal ha vært svært aggressiv, og jaktgruppen på tre menn fra myndighetene måtte ha forsterkninger.

les også: Jakter på morderhunder

Skutt
Kaos brøt ut når nyheten om tigeren nådde landsbyboerne. En sint mobb gikk berserk, mens veterinærer og skogvoktere sto å så på. Det ble umulig å skyte tigeren med bedøvelse, og landsbyboerne hindret politiet i å bistå skogvokterne.

En av landsbyboerne løp på tigeren med machete, men ble angrepet selv. Tigeren bet mannen i nakken, og begynte å spise på ham. I panikken som fulgte skjøt en politimann en veterinær fra organisasjonen Wildlife Trust of India som forsøkte å bedøve tigeren.

Politiet skjøt med løsskudd i luften for å dempe gemyttene, noe som gjorde tigeren enda sintere. Den angrep en politimann som ble kvestet av det aggressive dyret. Til slutt klarte en ukjent person å treffe tigeren, som døde og ble båret til den lokale politistasjonen.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere