RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får feire nyttår i frihet

Sist oppdatert:
Den kidnappede tyske toppdiplomaten Jürgen Chrobog, hans kone og tre barn ble lørdag sluppet fri av stammefolkene i Jemen etter tre dager som gisler.

Forhandlingene med gisseltakerne har ledet av Jemens forsvarsminister, og myndighetene i landet lovet allerede fredag at gislene ville bli frigitt innen kort tid.

Lørdag formiddag er frigivelsen endelig et faktum, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Takk Gud!
Dermed kan trolig den tidligere tyske viseutenriksministeren og USA-ambassadøren Jürgen Chrobog, hans kone og tre barn feire nyttår i trygge omgivelser. Kanskje når de også hjem til Tyskland før året skifter.

Ved 14.30-tiden kom den første uttalelsen fra gislene til pressen, idet fru Chrobog bare kort bekreftet at familien var satt: - Vi er frie, takk Gud! utbrøt Magda Chrobog, ifølge nyhetsbyrået AP.

Omringet
Den tyske toppdiplomaten og hans familie var på ferie i Jemen og ble til fange av stammefolk mens de var på en utflukt til Shabwa-provinsen øst i landet fra havnebyen Aden.

Turistgruppen skal, ifølge lokale myndigheter, ha kjørte i to biler da en gruppe væpnede menn omringet kjøretøyene og tvang tyskerne inn i sine egne biler.

Fattig stammefolk
Kidnapperne, som tilhører det lutfattige stammefolket al-Abdullah bin Dahha, ønsker å bruke gislene som pressmiddel for å få frigitt fengslede medlemmer av stammen, skriver nyhetsbyrået AP.

Et stort antall av stammens medlemmer ble arrestert for to måneder side netter sammenstøt med en nabostamme, og al-Abdullah bin Dahha-stammen beskylder regjeringen i Jemen for å ta side for den andre stammen.

Borføringen av den tyske familien er den tredje kidnappingen i Jemen i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere