RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig fôr også i Belgia

Sist oppdatert:
Det er funnet kadmium-forurenset fôr også i Belgia og Polen. Tidligere har franske myndigheter meldt om tilsvarende funn. Smittekilden er kinesisk sinksulfat.

Franske myndigheter har tidligere meddelt funn av høye kadmium-verdier i dyrefôr. Kilden er sinksulfat fra Kina, som er brukt som mineraltilskudd i kraftfôr, heter det på Mattilsynets hjemmesider.

Nye opplysninger viser altså at det er eksportert kadmiumforurenset fôr til Belgia og Polen. Slikte verdier ble også funnet i Norge våren 2005.

Kadmium er et meget giftig tungmetall, og det er viktig at nivåene i mat er så lave som mulig. Internasjonale risikovurderinger viser imidlertid at kadmium i fôr i liten grad tas opp i dyre- og fiskekjøttet.

Dyr som får kadmiumholdig fôr vil få en opphopning av stoffet i nyre og lever. Derfor er det hovedsaklig produkter basert på disse funksjonene som må vurderes nærmere.

Mattilsynet har kontaktet franske myndigheter for å få kjennskap til hvilke grep som er gjort for å beskytte forbrukerne.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere