RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP

Farse i parlamentet

Sist oppdatert:
Det tok fire forsøk før Romano Prodis kandidat, Franco Marini, klarte å få nok stemmer til å bli ordfører i det italienske parlamentet.

Italias påtroppende statsminister Romano Prodi klarte ikke å få gjennom sin kandidat, Franco Marini, som ordfører for overhuset i det italienske parlamentet. Valgtaper Silvio Berlusconi kunne godte seg over Prodis nederlag i tre hemmelige avstemninger, melder AP.

Mye tyder på at de vil bli vanskelig for Prodi å få gjennomslag for ny lovgivning: Sentrum-venstre-koalisjonen hans har bare to seters flertall i overhuset. Takket være et nytt valgsystem står Prodi sterkere i underhuset, der vinneren får 60 seter ekstra. Men selv der fikk Prodi problemer.

Nesten 80 av sentrum-venstre-parlamentarikerne unnlot å stemme på Fausto Bertinotti, Prodis kandidat til ordfører i underhuset. Det var ventet at Bertinotti ville vinne den tredje runden.

I de tre første rundene var to tredels flertall for den nye ordføreren påkrevd. I det fjerde valget, som ble avholdt lørdag formiddag, trengtes bare vanlig flertall. Det klarte Marini såvidt å sikre seg.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere