Fester videre i Phuket

Foto: (AP/Scanpix)

Mens likene hoper seg opp på samlingsstedene fester enkelte turister videre i Phuket. – Jeg hørte om bølgen og synes det er litt overdrevet, sier en australsk 48-åring.

30.12.04 19:34

Den 41 år gamle svensken Stefan Johansson håper at i kveld kan være kvelden han får sjekket opp barjenta han har siklet på. Han fester videre i Phuket og ser ikke ut til å ta notis av at flere hundre av hans landsmenn trolig har mistet livet, og at over 120.000 har omkommet så langt, skriver The Guardian.

- Jeg har en god ferie. Jeg gikk en tur langs stranda i morges og svømte litt. Nå er jeg på vei for å drikke, også får vi se, sier han til avisen.

Han er ikke alene. Fire dager etter at flodbølgen rammet Thailands kyst går livet videre på store deler av Phuket. Barene med prostituerte har åpnet, basarene selger falske Rolex-klokker og turistene strømmer fra flyplassen og ut på stranda. Den thailandske statsministerens oppfordring om at hele landet skal gå i svart ser ikke ut til å ha gått hjem.

- Jeg hørte om det som skjedde med bølgen også videre, og jeg synes det var litt overdrevet, sier 48 år gamle Peter Anstiss fra Sydney, mens han drikker øl med broren i Patong.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, sier han.

På flyplassen i Phuket står Pornthip Sucharicharan og venter på 200 nye gjester på vegne av Phuket Hilton. Det eneste problemet han opplever er flyforsinkelser på grunn av den uvanlig store trafikken til flyplassen på grunn av katastrofen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.