RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
800 MISTET LIVET: I helga skjedde trolig den verste ulykken til nå da en fiskebåt overlesset med migranter gikk ned. Rundt 800 mennesker mistet trolig livet.
800 MISTET LIVET: I helga skjedde trolig den verste ulykken til nå da en fiskebåt overlesset med migranter gikk ned. Rundt 800 mennesker mistet trolig livet. Foto: Lino Azzopardi (Ap)

Fikk inn 27 nødanrop fra migrantbåter på én dag

Sist oppdatert:
Krevende dager for den italienske kystvakten.

ROMA (NTB) Ressursene strekker ikke til når italiensk kystvakt prøver å håndtere alle nødsignalene fra båtflyktninger i Middelhavet.

– Hvordan kan jeg håndtere en sånn situasjon?

Kaptein Leopoldo Manna i den italienske kystvakta peker mot en stor skjerm i kommandosentralen i Roma som viser båttrafikken i Middelhavet. Herfra følger han situasjonen direkte. Søndag fikk de inn hele 27 nødanrop fra migrantbåter på én dag.

Les også: Betaler menneskesmuglerne 10.000 kroner - eller med sine egne organer

– Vi reagerer på alle. Men det er krevende å finne ressurser til å rykke ut til 27 nødanrop på en gang. Vi må bruke de ressursene vi har, vi ber kommersielle skip og fiskeskøyter i nærheten om å bistå, sier Manna til NTB.

Les også: - Du lar ikke noen dø foran øynene dine

Utilstrekkelig

Den italienske kystvakta avsluttet den omfattende søk- og redningsoperasjonen Mare Nostrum i fjor. Nå leder italienerne i stedet EUs patruljeoperasjon Triton, som hjelpeorganisasjonene kaller sørgelig utilstrekkelig.

MIGRANTER I HAVN: Italiensk kystvakt har brakt migranter til havn i Sicilia. Kystvakta gjennomfører fortsatt redningsaksjoner nær Libyas kyst, selv om operasjonen Mare Nostrum ble avsluttet i fjor

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere