RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk statsstøtte for kjelleren

Sist oppdatert:
Josef Fritzl fikk 20.000 i statsstøtte for å bygge datterens fengsel.

I 24 år holdt han datteren Elisabeth fanget i skrekkjelleren.

Denne ble bygget som et tilfluktsrom på en tid da frykten for atomkrig var reell. Derfor fikk Fritzl og familien tilskudd fra staten til å bygge bunkeren i kjelleren, skriver svenske Aftonbladet på nett.

Josef Fritzl søkte om pengestøtte og fikk søknaden innvilget. Først 24 år senere ble det klart hva Josef Fritzl egentlig hadde i tankene da han bygde kjelleren.

Det er avisen Österreich som skriver at Fritzl på 1980-tallet fikk 30.000 schilling, rundt 20.000 kroner i støtte, siden han viste samfunnsansvar og bygde et tilfluktsrom under eneboligen sin i Ybbstrasse i Amstetten.

Fritzl fikk sju barn med datteren i løpet av de 24 årene han holdt henne fanget. Ett av barna døde, tre bodde sammen med moren i kjellerleiligheten, mens tre ble oppdratt av Josef Fritzl og kona.

Politiet foretar fortsatt undersøkelser i det som er blitt omtalt som skrekkjelleren. Lokalet er til og med blitt undersøkt av likhunder.

Politiet undersøker også vann-, strøm- og gassinstallasjoner for å bekrefte om det kan stemme at Fritzl ikke har hatt noen medhjelpere, slik han selv hevder.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere