RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Skadede medlemmer av flyets besetning ankommer sykehuset etter skytingen.
Skadede medlemmer av flyets besetning ankommer sykehuset etter skytingen. Foto: Khuram Parvez (Reuters)

Fly under landing beskutt i Pakistan – én drept

En kvinne ble drept og tre såret da ukjente skjøt mot et pakistansk passasjerfly som var i ferd med å lande i Peshawar tirsdag kveld.

Flyet til Pakistan International Airlines (PIA) var på vei fra Saudi-Arabia med 178 passasjerer da det ble truffet av seks skudd da det ennå befant seg i en høyde på rundt 1.500 meter. Minst et av skuddene traff en av motorene.

En pakistansk kvinne ble drept, og tre besetningsmedlemmer såret. Gjerningsmennene holdt også på å treffe flygeren som var i ferd med å lande flyet.

Det er ikke klart hvem som sto bak skytingen, men skuddene kom fra utenfor flyplassområdet.

Sammen med datteren

Kvinnen som ble drept, ble truffet av ett skudd i hodet. Hun satt sammen med datteren sin i flyet, opplyser Mohammad Kifayatullah Khan i flyselskapet.

– Da jeg gikk inn i flyet, så jeg at kvinnen lå i setet sitt, og at hennes ni år gamle datter gråt og sa: «Moren min er død, moren min er død», sier Khan.

– Det var full panikk i flyet. Noen av passasjerene ville ut så fort som mulig fordi de fryktet at flyet skulle begynne å brenne, sier Khan og legger til at det ville vært en katastrofe om flygeren var blitt truffet.

Angrepet skjedde etter at pakistanske militære nylig iverksatte en større militæroperasjon mot Taliban i stammeområdene i Nord-Waziristan, langs grensa til Afghanistan, der Taliban og al-Qaida har sine skjulesteder.

Offensiven ble igangsatt som følge av et storstilt angrep på flyplassen i Karachi i juni, som Taliban sto bak.

Uforberedt

Episoden på flyplassen i Peshawar skaper tvil om pakistanske myndigheter er forberedt på reaksjonene fra Taliban på militæroffensiven.

Taliban har lovet gjengjeld etter at pakistanske fly siden 15. juni har bombet områdene deres i den nordvestlige delen av landet.

Pakistanske myndigheter har også fått sterk kritikk fordi de ikke klarer å sørge for sikkerheten, blant annet på flyplasser.

Det har vært flere farlige skyteepisoder på flyplassen i Peshawar, som ligger i nærheten av de urolige stammeområdene. Flyplassen er ikke bare en sivil flyplass, men er også base for Pakistans flyvåpen i området.(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere