RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter tsunami-hjelp rammer Afrika

Røde Kors, Leger Uten Grenser og Verdens helseorganisasjon frykter at det voldsomme hjelpefokuset på det tsunami-rammede Sør-Asia kan gjøre at andre kriser blir neglisjert.

Det er nyhetsbyrået AP som har snakket med hjelpeorganisasjonene fredag.

Det er spesielt krigs- og konfliktsonene i Afrika organisasjonene frykter vil bli forfordelt i tiden som kommer.

Selv «verdens verste humanitære krise» i Darfur i Sudan står i fare for å tape i kampen om hjelp og oppmerksomhet, mener de.

To millioner på flukt
Rundt 70.000 mennesker har dødd i Darfur bare siden mars, som følge av sykdom, sult og angrep. Enda mange flere skal ha blitt drept i slag mellom opprørere og regjerings-vennlige militante og det sudanske militæret. To millioner mennesker antas å ha måttet flykte fra sine hjem.

- Jeg mener dette bør være noe vi bekymrer oss om, sier den internasjonale direktøren for Røde Kors og Røde Halvmåne, Susan Johnson til AP.

- Det finnes helt åpenbart andre krisesituasjoner, og disse krisene er der fremdeles, uttaler talsmann for Leger Uten Grenser, Aymeric Peguillan. Også Peguillan viser spesielt til den kritiske situasjonen i Darfur.

Ekstrem nød
- Verdens helseorganisasjon er oppmerksom på faren for at den pågående krisen i Asia vil ta oppmerksomhet fra mer vedvarende kriser, sier WHO-talskvinne Fadela Chaib. Hun peker spesielt på situasjonen i Uganda hvor 1,6 millioner mennesker ar blir forflyttet i en forferdelig konflikt.

- Vi må ikke glemme at dette er eksisterende områder med ekstrem nød, og de behøver kontinuerlig og konsekvent støtte for å overleve, advarer Chaib.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere