RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvt års fengsel for 22 kroner

Sist oppdatert:
En 23 år gammel nordmann ble dømt til seks måneders fengsel for å ha stjålet en skyggelue til 22 kroner.

- Det verste er at han ikke stjal capen. Han tok den ut av butikken for å vise den til meg og spørre om vi skulle kjøpe den, sier guttens far, en 47-åring fra Østfold, til VG.

Hendelsen skjedde i Pattaya i Thailand i august. Søndag kom 23-åringen ut av fengsel etter at faren hadde betalt 50.000 kroner i kausjon. Han må være i Thailand i et halvår til før han kan reise hjem, skriver avisen.

I utgangspunktet kunne 23-åringen fått et års fengsel for å ha stjålet skyggeluen, men straffen ble redusert fordi han tilsto å ha tatt den. I dommen står det at tyveriet er skjerpende fordi det skjedde etter mørkets frambrudd, og fordi 23-åringen ikke led noen nød og derfor ikke trengte å stjele.

Den norske ambassade i Thailand vil nå oppjustere informasjonen om landet på sin hjemmeside og gjøre oppmerksom på det høye straffenivået i landet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere