RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har oppdaget drivhus-effekten

Klimaendringene har nå også fått Fremskrittspartiet til å frykte CO2-utslipp.

Fremskrittspartiet har vært alene i vårt politiske miljø som har nektet å akseptere at ødeleggende CO2-utslipp og drivhuseffekten skyldes menneskelig aktivitet. De har lenge hevdet at økningen av CO2 i atmosfæren skyldes naturlige svingninger.

For to år siden terget daværende Frp-formann Carl I. Hagen på seg SV, miljøbevegelsen og forskermiljøet da han sa at klimarapporter ikke er til å stole på.

- Arktis har ikke vært så kald på 50 år! Jeg tror det er viktig å se på de lange trendene gjennom hundrevis av år, ikke plukke ut noen tiår som tilfeldigvis passer inn.

Carl I. Hagen i 2005

Nå sier partiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til TV 2 Nyhetene at han frykter menneskeskapt CO2-utslipp.

- Aktiviteter fra mennesker står for 28 milliarder tonn CO2-utslipp i året. Det er helt klart at hvis det har den effekten som FNs klimapanel sier at den har, så er det veldig alvorlig, sier Solvik-Olsen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere