RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel fullt medlem i Røde Kors

Sist oppdatert:
Israelske Røde Kors blir fullt medlem av Røde Kors etter at bevegelsen har åpnet muligheten for et alternativt symbol.

Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevegelsen har vedtatt en resolusjon som gjør det mulig for den israelske Røde Kors-bevegelsen, Magen David Adom, å bli medlem uten å måtte ta i bruk korset eller halvmånen som symbol.

En endringsforslag til resolusjonen ville inkludert referanser til den israelske okkupasjonen av palestinske områder etter seksdagerskrigen i 1967. Endringsforslaget ble avvist med 191 mot 72 stemmer, melder AP.

Israel har ønsket seg medlemskap i Røde Kors helt siden 1930-tallet, det vil si lenge før allerede før den israelske staten ble opprettet i 1948. Fordi Israel har nektet å bruke korset eller halvmånen, som er bevegelsens tradisjonelle symboler, har landet blitt nektet medlemskap.

Nå blir det opprettet et tredje, valgfritt emblem – en rødkantet firkant som står på ett hjørne. Denne kan de eventuelt bruke sammen med davidsstjernen om de skulle ønske det. Det nye symbolet kan også kombineres med korset og/eller halvmånen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere