RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel vil ikke la palestinske fanger stemme

Sist oppdatert:
Israelsk høyesterett avviste torsdag en begjæring fra de palestinske selvstyremyndighetene om å la tusenvis av palestinske fanger i israelske fengsler få stemme ved presidentvalget kommende søndag.

Saken ble fremmet for høyesterett etter at israelske myndigheter mandag uttalte at de 7000 palestinske fangene som sitter fengslet i Israel ikke får være med på å utpeke Yasser Arafats etterfølger.

En talsmann for høyesterett uttalte torsdag at retten har avvist kravet, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Israel har ikke mulighet til å forberede stemmegivning for fanger på så kort varsel, kommenterer høyesterettsjustitiarius Aharon Barak overfor nyhetstjenesten YNEt.

Hisham Abdel-Razik, den palestinske ministeren med ansvar for fangeforhold, sa tidligere i uken at det er en grunnleggende menneskerett å få lov til å delta i valget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere