RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelske tanks inn i Gaza

Israelske tanks har kjørt inn i den nordlige delen av Gazastripen. O ffensiven i byen Beit Hanoun skal stoppe grenseoverskridende rakettangrep.

- Jeg har beordret hæren til å slå bestemt ned på bombekastere og Quassams rakettavdeling, sier den israelske forsvarsministeren Shaul Mofaz til nyhetsbyrået Reuters.

Volden kommer en uke før palestinerne skal velge Yasser Arafats etterfølger. Valgets favoritt, Mahmoud Abbas, har oppfordret til en stopp i blodutgytelsene, men lover samtidig å ikke overlate de militære ettersøkt av Israel.

Ifølge vitner har rundt 50 israelske tanks kjørt inn i den nordlige delen av Gazastripen søndag morgen, før størstedelen av troppene trakk seg ut igjen ved nattestider.

Israelsk tv sier troppene ble trukket tilbake etter at Abbas klaget på at deres tilstedeværelse ville forstyrre valget den 9. januar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere