RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Janukovitsj tapte valg-anken

Høyesterett i Ukraina forkastet torsdag ettermiddag tidligere statsminister Viktor Janukovitsj’ anke på nederlaget i presidentvalget sist måned.
Sist oppdatert:

Janukovitsj tapte i desember presidentvalget for den vestlig-vennlige motkandidaten Viktor Jusjtsjenko. Eks-statsministeren nektet imidlertid å godta resultatet, og valgte å ta saken til retten, selv om han ikke regnet med å vinne frem.

- Retten har bestemt at den vil forkaste klagen fra presidentkandidat Viktor Janukovitsj. Avgjørelsen er endelig og kan ikke ankes, het det i Høyesteretts domsavsigelse torsdag.

Janukovitsj’ advokater argumenterte at valgkommisjonen hadde forkastet kandidatens klage for raskt i forrige uke, og at retten måtte pålegge kommisjonen å vurdere den på ny.

Høyesteretts avgjørelse kan berede veien for endelig å erklære Viktor Jusjtsjenko som valgets vinner, selv om Janukovitsj kan komme til å forsøke å få valgresultatet underkjent på ytterligere måter, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere