RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karameller blir til strøm

Sist oppdatert:
Bakterier som spiser nougat- og karamellavfall, kan danne hydrogen til strømproduksjon, viser et britisk forsøk.

Godteri og søtsaker lanseres som et alternativ til hydrogen i miljøkampen, skriver forskning.no.

Dette kommer blant annet frem i en undersøkelse gjort av forskere ved University of Birmingham. De skaffet seg karamell- og nougatavfall fra en lokal godteribedrift og helte det i en femliters gjæringsreaktor.

Deretter tilsatte de E.coli-bakterier som spiste godteriet og skilte ut hydrogen og organiske syrer. En annen reaktor med andre bakterier omdannet de organiske syrene til enda mer hydrogen.

Hydrogengassen ble så ledet inn i en brenselcelle der den reagerte med oksygen, frigjorde elektroner og produserte strøm.

Bonus med å bruke sukkeravfall er at det går til miljøvennlig strømproduksjon i stedet for å bli dumpet på søppeldynga, og er dermed dobbelt miljøvennlig. De britiske forskerne håper at også annet matavfall skal kunne omdannes til strøm etter hvert.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere