RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gary Cameron (NTB scanpix)

Kerry avlyser reise til Ramallah

Sist oppdatert:
USAs utenriksminister John Kerry har avlyst den planlagte reisen til Vestbredden onsdag, men advarer mot å trekke forhastede slutninger om fredsprosessen i Midtøsten.

Kerry ber både Israel og Palestina om å vise tilbakeholdenhet etter at den skjøre prosessen igjen ble trukket i tvil tirsdag da utenriksministerens planlagte reise til Ramallah ble avlyst.

- Alt jeg kan si, er at vi fortsetter sammen med begge parter for å finne den beste veien videre, sier Kerry til pressen i Brussel.

Palestinas president Mahmoud Abbas søkte tirsdag om å bli tatt opp som medlemsstat i 15 FN-organisasjoner. Søknadene til FN blir sett på som forsøk på å bli anerkjent som selvstendig stat utenom Kerrys og USAs åtte måneder lange forhandlingsspor.

- President Abbas har lovet meg at han akter å forhandle til utgangen av april, sier Kerry om palestinernes samtaler med Israel.

Men samtidig har israelske myndigheter offentliggjort en anbudsrunde for 700 nye boliger i jødiske bosetninger på den okkuperte palestinske Vestbredden.

- Dette er tidspunktet å være klarsynte og nøkterne. Det er vanskelig, det er følelsesladet, det krever store avgjørelser, sier Kerry.

- Når alt kommer til alt, er det opp til partene. Det er opp til dem å bestemme hva de er innstilt på å gjøre sammen, for hverandre, for fremtiden, for regionen, for fred, sier utenriksministeren. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere