RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Kjemper fra hus til hus

Sist oppdatert:
Amerikanske og irakiske soldater brøt tirsdag inn i sentrum av Falluja. Kampene pågår fra hus til hus. En innbygger beskriver situasjonen som «et helvete».

Angrepsstyrkene krysset tirsdag en jernbanelinje i utkanten av byen og rykket inn mot sentrum. En reporter fra BCC melder at bataljonen han følger kjemper fra hus til hus i sentrum av byen, og at mange soldater er skadd i kampene.

Strategien går ut på å rydde mindre hus for motstandsstyrkene, og så innta større bygninger. Opprørerne møtte angrepet med granatkastere og håndvåpen. En gruppe på rundt 30 opprørere skal ha blitt drept.

Moskeer
I tillegg til lyden av eksplosjoner og geværild, gjaller opprop om hellig krig fra moskeen i byen, skriver New York Times. De amerikanske og irakiske styrkene forsøker å unngå å skade moskeene.

Natt til tirsdag ble byen utsatt for luftangrep. Ifølge en Reuters-korrespondent ble et amerikansk helikopter skutt ned under kampene. Amerikanske militærmyndigheter benekter meldingen.

Tøffe
En amerikansk stridsvognfører sier til Reuters at han mistet en stridsvogn.

- En mann kom fram fra bak en vegg og avfyrte en rakettdrevet granat mot stridsvognen. Jeg måtte få tak i en ny for å komme videre, sier kaptein Robert Bodisch.

- Disse folkene er tøffe, sier han.

Bombet sykehus
En innbygger i Falluja beskriver situasjonen i byen som «et helvete».

Fadril al-Badrani sier til BBC at hundrevis av bomber og granater eksploderte hvert minutt.

En sykestue skal ha blitt truffet av amerikanske bomber i løpet av natten. Hvor mange som ble skadd eller drept i angrepet er ikke klart. Innbyggerne har ikke greid å komme seg fram til klinikken på grunn av kampene.

Se bilder fra dagens kamper her (web-TV, abonnement. Kilde: Pentagon)

Se bilder fra nattens kamper her (web-TV, abonnement)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere