RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar kritiserer al-Zarqawi

Sist oppdatert:
Mulla Krekar kritiserer al-Qaidas leder i et innlegg på Al-Jazeera.

Krekar gir den tidligere al-Qaida-lederen både positiv og negativ omtale i et innlegg som er publisert på nettsiden til Al-Jazeera. Blant annet kritiserer Krekar den tidligere al-Qaida-lederen for å ha drept sivile mennesker i både Irak og Jordan, men roser ham også ved å kalle ham en martyr.

Den egyptiske forskeren og islamisteksperten Diaa Rashwan forteller til TV2-Nettavisen at han tror Krekar valgte å skrive innlegget om Abu Mosab Al-Zarqawi ut i fra religiøse og ideologiske grunner.

- Mulla Krekar er en islamistisk leder og må derfor kommentere Al-Zarqawis død, sier Rashwan til TV2-Nettavisen.

Rashwan mener at det er helt naturlig for Krekar å engasjere seg når han sitter i den posisjonen som han gjør.

Den egyptiske eksperten Diaa Rashwan.

- Krekar er en politiker og har en ideologi som motiverer ham til å utale seg spesielt om det som skjer i hjemlandet Irak, sier han.

Kritisert av islamister
Krekars innlegg har fått konsekvenser i den grad at flere islamistiske ekstremister har kritisert Mulla Krekar åpenlyst på samme nettsted. De er lite begeistret for den negative omtalen av Al-Zarqawi, som ble drept i et amerikansk luftangrep for noen uker siden. Rashwan mener at sikkerheten til Krekar står på spill dersom han sendes ut av Norge.

Utrygt å sende ham hjem
Journalist og Irak-ekspert i den arabiske avisen Al-hayat ,Gaffar Al-Ahmar, sier til TV 2-Nettavisen at han er overbevist om at det ikke er trygt å sende Mulla Krekar til Irak og at det ikke finnes noen garanti for at sikkerheten hans vil bli ivaretatt.

- Norske myndigheter vet ikke at det har foregått en rekke brudd på menneskerettighetene i irakiske fengsler den siste tiden. Problemet i Irak er at regjeringen ikke sitter på så mye makt og at de ikke har oversikten over det som skjer i fengslene, sier Al-Ahmar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere