RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever muslimske fanger frigitt

Sist oppdatert:
En gruppe palestinere har satt en 72-timers tidsfrist på å utveklse de to kidnappede journalister fra Fox News mot muslimske fanger i USA.

En hittil ukjent militant gruppe palestinere har påtatt seg ansvaret for kidnappingen av to journalister fra amerikanske Fox News.

Den palestinske gruppen, «Hellig Jihadbrigader», har satt en 72 timer tidsfrist på å utveksle de kidnappede journalistene mot palestinske fanger.

Den amerikanske korrespondenten Steve Centanni (60) og kameramann Olaf Wiig (36) fra New Zealand ble kidnappet 14. august fra en TV-van i nærheten av det palistinske hovedkvarteret i Gaza.

Blir behandlet bra
Onsdag viste Al Jazeera-TV en video av de kidnappede journalistene. Her sier de at de blir behandlet bra av kidnapperne, og ber om at det legges press på den palistinske regjeringen til for å få dem frigitt.

- Jeg ville bare la dere vite at jeg er her og er i live. Jeg sender min kjærlighet til min familie og mine venner, og ber om at dere gjør alt dere kan for å få oss ut herfra, sier Centanni

Steve Centanni sier at de har tilgang til rent vann, dusj, bad, mat og klær.

Lengst i fangenskap
Journalistenes palestinske sjåfør fortalte at bilen deres ble stoppet sent om kvelden mandag 14. august. Sjåføren fortalte videre at maskerte menn tvang begge journalistene til å sette seg inn i en annen bil, og deretter kjørte av gårde.

Dette er det lengste militante palestinske grupper har holdt utenlandske statsborgere fanget.

.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere