RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lederen for det amerikanske narkotikapolitiet, Michele Leonhart, går av etter avsløringene om at hennes agenter har deltatt på sexfester med prostituerte i Colombia.
Lederen for det amerikanske narkotikapolitiet, Michele Leonhart, går av etter avsløringene om at hennes agenter har deltatt på sexfester med prostituerte i Colombia. Foto: James Lawler Duggan (Reuters / NTB Scanpix)

Lederen for amerikansk narkotikapoliti går av

Den hardt pressede lederen for narkotikapolitiet i USA, Michele Leonhart, går av i midten av mai, opplyser justisdepartementet i landet.

Leonhart har ledet Drug Enforcement Administration (DEA) siden 2007, men har den siste tiden måttet tåle krass kritikk etter avsløringer om at hennes agenter har deltatt på «sexfester» i Colombia.

En Kongresskomité gransker nå om DEA-agentene røpet hemmeligstemplede opplysninger under festene, som Colombias mektige narkotikabander kan ha fått tilgang til.

Ifølge opplysningene som har kommet fram, festet DEA-agentene med prostituerte i Colombia i årene 2001 til 2005. Dette var med andre ord før Leonhart overtok som DEA-sjef.

Leonhart vitnet selv for kongresskomiteen i forrige uke, og forklaringen hennes etterlot tvil om hva agentene røpet under de såkalte sexfestene, samt om DEAs håndtering av saken.

- Jeg vil få uttrykke takknemlighet overfor Michele, ikke bare for hennes ledelse av DEA siden 2007, men også for hennes 35 år i DEAs tjeneste, sier USAs justisminister Eric Holder i en kunngjøring.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere