RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Pablo Torres Guerrero-El Pais)

Madrid-bomber tatt

Sist oppdatert:
En av de mistenkte bak bombe-angrepet i Madrid 11. mars i fjor, er pågrepet i Storbritannia.

Det melder Sky News. Vedkommende ble pågrepet av Storbritannias anti-terrorpoliti. Moutaz Almallah Dabas (39) er ettersøkt i Spania for å ha vært involvert i angrepet. Han ble ifølge nyhetsbyrået AP pågrepet lørdag morgen som følge av en spansk utleveringsordre.

Almallah Dabas, som er spansk statsborger, ble satt i varetekt i Slough, vest for London, siktet for terrorvirksomhet i forbindelse med Madrid-bombene.

191 mennesker ble drept og 1.900 ble såret i angrepet 11. september 2004.

Bror tatt i Spania
Fredag pågreg spansk politi Mohannad Almallah Dabas, identifisert som syrier, mistenkt for å ha hjulpet til med rekrutteringen av radikale islamister som skal sendes utelands. Politiet sa Mohannad hadde forbindelser til de mistenkte som er siktet for Madrid-bombene.

Spansk politi og media har identifisert de to som brødre. Moutaz Almallah Dabas fremstilles for varetektsfengsling i London mandag.

Flere tatt i Storbritannia
Britisk politi har også tidligere deltatt i jakten på de ansvarlige bak angrepet. I mars i fjor ble åtte terrormistenkte personer arrestert i en rekke raid i London og Sør-England. Det ble funnet store mengder eksplosive stoffer.

Før siste ukens pågripelser, er 18 personer fengslet mistenkt å være innblandet i angrepet - 14 fra Marokko samt to indere, en spanjol og en syrer. I tillegg sprengte sju mistenkte seg i lufta i en leilighet i Madrid da politiet truet med å arrestere dem.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere