RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandela mistet sin siste sønn

Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela mistet torsdag sin eneste gjenlevende sønn.

Makgatho Mandela (54) ble innlagt på sykehus i fjor, og døde i Johannesburg torsdag. Det er ikke kjent hva slags sykdom Makgatho Mandela ble behandlet for, melder nyhetsbyrået Reuters.

En talsmann for Linksfield Clinic i Johannesburge har bekreftet at Makgatho Mandela døde tidlig torsdag, men henviser til Mandela-familiens talsmann for ytterligere kommentarer.

86-årige Nelson Mandela mistet sin andre sønn, Madiba Thembekile, i en bilulykke i 1969, mens Mandela selv satt fengslet under apartheidregimet.

Makgatho Mandela var et av fire barn Nelson Mandela hadde med sin første kone, Evelyn Mase, som døde i mai i fjor, 82 år gammel. Mandela har to døtre fra ekteskapet med Mase, og to med Winnie Madikizela-Mandela.

Makgatho Mandela arbeidet som jurist. Han var enkemann, hans 43 år gamle kone døde av lungebetennelse i juli 2003.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere