RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nasjonal sørgedag for flyofre i Nederland onsdag

Nederland har erklært onsdag som nasjonal sørgedag for de 193 nederlandske ofrene for flykatastrofen i Ukraina, opplyser statsminister Mark Rutte.

Den første lasten med lik, som tirsdag ble brakt ut av det opprørskontrollerte området hvor flyet styrtet øst i Ukraina, er ventet å bli fløyet til Nederland samme dag.

Pårørende skal ta imot de døde på Eindhoven-flyplassen når flyet lander onsdag ettermiddag. Kong Willem Alexander, dronning Maxima vil sammen med Rutte også være til stede for å ta imot de døde, heter det i en uttalelse fra det nederlandske justisdepartementet tirsdag.

Onsdag flagges det også på halv stang ved offentlige bygninger i Nederland. Representanter fra enkelte av de ti andre landene som mistet borgere i flykatastrofen, vil også være til stede på markeringen i Eindhoven.

Til sammen 298 mennesker mistet livet da et passasjerfly fra Malaysian Airlines ble skutt ned over Øst-Ukraina sist uke. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere