RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brasil
Brasil Foto: CNN (Skjermdump)

Nesten 400 omkommet i flommen i Brasil

Sist oppdatert:
Mennesker blir skylt bort i flommen.

Tusenvis av familier som bor på fjellsider eller ved elvebredder i Brasil er nå i ekstrem stor fare for å bli skylt bort i kraftig regnvær og flom. Til nå har flommen drept nesten 400 mennesker, melder CNN.

Offentlige tjenestemenn fryktet at mange flere var omkommet etter at gjørme styrtet ned bakker og inn i flere byer og tettsteder i staten Rio de Janeiro.

Regn framover
Hustak og tretopper er eneste tørre som titter opp fra vannet. Folk bruker oppblåsbare flåter for å navigere seg fram gjennom vannveien.

Det meldes om mer regn de kommende dagene. De brasilianske myndighetene har bestilt obligatorisk evakureing av minst 5000 mennesker som bor i et spesielt utsatt i Rio de Janeiro, meldte nyhetsbyrået Agencia Brasil torsdag.

Hjemløse
3000 familier fra en fjellregion ble hjemløse og måtte søke tilflukt i skoler og gymsaler, opplyser Agencia Brasil.

- Det viktigste akkurat nå er å bistå den hjemløse befolkningen, soer Radrigo Neves, statssekretær i Sosial velferd og menneskerettigheter.

Dødstallene stiger stadig. Torsdag var minst 364 meldt omkommet i staten Rio de Janeiro, sier en tjenestemann i sivilforsvaret.

Her blir en kvinne reddet, men hunden hennes blir skyldt bort i vannmassene. Film fra CNN:


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere