RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YONHAP

Nord-Korea skyter ut femte rakett på tre dager

Sist oppdatert:
Fordømmes av Sør-Korea og FN.

Nord-Korea skjøt mandag enda en kortdistanserakett ut i Japanhavet. Rakettutskytningene er blitt fordømt av Sør-Korea og FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Utskytningen mandag ble bekreftet av en talsmann for Sør-Koreas forsvarsstab, som samtidig sa det var uklart om Nord-Korea testet styrte raketter eller raketter fra utskytningsramper for flere raketter.

– Vi undersøker fortsett det nøyaktige formålet med disse testene, sa talsmannen.

Nord-Korea skjøt tre styrte kortdistanseraketter ut i havet fra østkysten av landet lørdag, og ytterligere en søndag, tilsynelatende som ledd i en militærøvelse.

Slike øvelser er ikke uvanlige, men de skjer nå på et tidspunkt med stor militær spenning på den koreanske halvøya.

Sør-Korea stemplet utskytningene som beklagelige og provoserende, mens FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som tidligere var utenriksminister i Sør-Korea, oppfordret myndighetene i Pyongyang til å avstå fra flere utskytninger.

Etter atomprøvesprengningen i februar og påfølgende FN-sanksjoner har spenningen økt kraftig mellom de to koreanske statene. Nord-Korea har kommet med nærmest daglige trusler om angrep mot USA og Sør-Korea.

Selv om situasjonen har roet seg noe de siste ukene, fortsetter regjeringen i Pyongyang å fordømme en serie militærøvelser som USA og Sør-Korea har avholdt. Nord-Korea hevder dette er øvelser i å invadere deres land.

Det så også ut til at Nord-Korea skulle skyte ut mellomdistanseraketter. Men disse ble fjernet fra utskytningsrampene tidlig i mai, ifølge amerikansk etterretning. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere