RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske hjelpeorganisasjoner blir i Irak

Norske hjelpeorganisasjoner i Irak fortsetter arbeidet som vanlig til tross for at to italienske hjelpearbeidere ble bortført tirsdag.

Organisasjonene hadde onsdag ettermiddag fortsatt ikke vurdert å forlate landet. Verken Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp eller Leger uten grenser stanser hjelpearbeidet sitt i Irak.

Ifølge bistandskoordinator Jean-Dominique Bunuel har de fleste utenlandske hjelpeorganisasjonene i Irak forberedt seg på å forlate landet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge bistandskoordinatoren er det minst 50 organisasjoner i Irak som har utlendinger i sin tjeneste.

Fortsetter arbeidet
- Så vidt jeg vet har vi per i dag ingen nordmenn i Irak. Det er det internasjonale Røde Kors som bestemmer hvorvidt vi skal dra fra landet, sier pressesjef Anne D. Nilsen i Norges Røde Kors til NTB.

Heller ikke Leger uten grenser har nordmenn blant sine 90 medarbeidere i Irak. De fleste av arbeiderne er irakere, og organisasjonen fortsetter som normalt i Irak. Kirkens Nødhjelp gir uttrykk for samme vurdering, og opplyser til NTB at organisasjonens ansatte pendler til Basra fra Jordan og Kuwait. Norsk Folkehjelps stedlige representant i Nord-Irak har foreløpig ikke vurdert å trekke seg ut fra landet.

Løpende dialog
- Vår stedlige representant kjenner sikkerhetssituasjonen bedre enn vi gjør her hjemme. Vi har en løpende dialog, men har hittil ikke vurdert å foreta oss noe, opplyser Folkehjelpas informasjonssjef Ivar Christiansen til NTB.

Tirsdag ble to kvinner fra den italienske organisasjonen Brua til Bagdad og to av organisasjonens lokalt ansatte bortført på høylys dag. Kidnapperne sa onsdag at aksjonen er en hevn for Italias bidrag til krigen i Irak.

©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere