RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye OSSE-observatører savnet

Sist oppdatert:
Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) opplyser at fire observatører og en tolk holdes tilbake av væpnede menn i Ukraina. Det er ingen nordmenn i gruppen.

OSSE mistet kontakten med de fire observatørene og deres ukrainske tolk i 19-tiden torsdag kveld, heter det i en pressemelding.

Bilene med de fem ble stanset av væpnede menn i byen Severodonetsk i Luhansk-regionen, omtrent 100 kilometer nord for Luhansk by.

– Det er ingen nordmenn i gruppen som nå er savnet, sier Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet til NTB.

Laget som organisasjonen nå har mistet kontakt med, kommer i tillegg til et lag som har vært savnet siden mandag. Meldinger fra separatistene tydet på at dette laget er løslatt, mens den selverklærte ordføreren i Donetsk-regionen sier at observatørene fortsatt blir holdt fanget fordi de er mistenkte for spionasje.

OSSE melder at 248 medlemmer av organisasjonen i øyeblikket oppholder seg i Ukraina. 23 nye er ventet i løpet av fredag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere