RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/NTV/Scanpix)

Putin: - Skyt for å drepe

Sist oppdatert:
Opprørerne som angrep byen Naltsjik torsdag morgen tok gisler på en politistasjon i byen. Russlands president Vladimir Putin beordret unntakstilstand i byen.

Minst 70 ble drept da mellom 60 og 300 opprørere angrep byen Naltsjik sør i Russland torsdag morgen.

En presidentutsending i området, Dmitrij Kozak, sa på russisk fjernsyn torsdag ettermiddag at angriperne holdt gisler på en politistasjon i byen.

Ved å klikke her kan du se de dramatiske videobildene fra Naltsjik på web-tv (abonnement).

President Vladimir Putin beordret personlig at alle væpnede opprørere som gjør motstand mot sikkerhetsstyrker i byen skulle bli skutt og drept, melder nyhetsbyrået Interfax ifølge Reuters.

- Presidenten har beordret at ingen av angriperne skal kunne forlate byen, og de som er væpnet og gjør motstand skal utslettes, sa viseinnenriksminister Aleksandr Tsjekalin etter et møte med Putin, ifølge Interfax.

Presidentutstending Kozak opplyst ikke om hvor mange som ble holdt fanget på politistasjonen. Det ble heller ikke opplyst om de var betjenter eller sivile, melder AP.

- Det pågår fremdeles sammenstøt to steder. Et av stedene er politidistrikt nummer 3, hvor det dessverre har blitt tatt gisler, sa Kozak, ifølge Reuters.


- Det pågår nå en aksjon for å frigjøre gislene, sa han.

Angrepene skjedde på morgenkvisten, og sporadisk skyting fortsatte utover ettermiddagen mens politi og soldater prøvde å stanse de mellom 60 og 300 opprørerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere