RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saddam-rettssak utsatt

Rettssaken mot Saddam Hussein og de sju medtiltalte er utsatt til oktober.

To av forsvarsadvokatene holdt sine avslutningsargumenter torsdag, men hoveddommeren i rettssaken besluttet å utsette resten av avslutningsprosedyrene til midten av oktober, melder nyhetsbyrået AP.

Saddam møtte ikke opp i rettssalen torsdag fordi hans utnevnte forsvarsadvokat la frem avslutningsargumentet onsdag.

Tvunget til å møte
Onsdag klaget Saddam over at han hadde blitt tvunget til å møte i rettssalen til tross for at han var syk etter en kort sultestreik. Men hoveddommeren henviste til en legeattest som bekreftet at Saddam var i god form.

Saddam og flere av hans medtiltalte har nemlig protestert mot sikkerhetsopplegget rundt rettssaken fordi en av forsvarsadvokatene ble drept i juni. Dette var den tredje forsvarsadvokaten i Saddam-saken som er blitt drept siden rettssaken startet i oktober i fjor. Det har også ført til at forsvarsteamet har boikottet rettssaken store deler av sommeren.

- Ønsker å bli skutt
Aktoratet har lagt ned krav om dødsstraff for Saddam og hans medtiltalte, og onsdag ytret Saddam ønske om å bli skutt dersom han blir funnet skyldig og dømt til døden.

Saddam og sju andre er tiltalt for å ha arrestert hundrevis av mennesker i en razzia i Dujail på 1980-tallet. Flere hundre mennesker, deriblant kvinner og barn, ble torturert, og 148 ble dømt til døden for et attentatsforsøk mot Saddam i Dujail.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere