RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte fokus på barns lidelser

Sist oppdatert:
Pave Benedikt XVI ba verdens kristne hjelpe barnesoldater, gatebarn og barn som blir utnyttet, under sin tradisjonelle midnattsmesse julaften.

- Barnet i Betlehem samler oss nok en gang for at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å hjelpe disse barna, sa Paven i sin preken som tradisjonen tro ble holdt på plettfritt italiensk i Peterskirken.

Han ramset blant annet opp gatebarn som har mistet familien, barnesoldater som blir brukt til å fremme vold i stedet for fred og barn som blir misbrukt seksuelt i pornoindustrien og slik blir «traumatisert dypt inn i sjelen».

Paven nevnte ikke de mange sakene i USA, der en rekke katolikker hevder at de har blitt seksuelt misbrukt av prester da de var unge.

- La oss be for at det blir fred i landet Jesus elsket, og at hjertene åpner seg slik at også grensene kan åpne igjen, sa Paven.

Benedikt XVI skal etter planen gjennomføre sin første pilegrimsreise til Det hellige land i mai. Det vil bli det første pavebesøket til Israel og de palestinske områdene siden den forrige Paven, Johannes Paul II, reiste dit i 2000.

Som vanlig er under midnattsmessen, var Peterskirken fullstappet av tilhørere. På Petersplassen utenfor fulgte flere tusen mennesker begivenheten på gigantiske storskjermer. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere