RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bildet fra havna Pozzallo på Sicilia er tatt i helgen etter at rundt 45 døde migranter ble funnet i en overfylt båt på vei fra Nord-Afrika til Europa.
Bildet fra havna Pozzallo på Sicilia er tatt i helgen etter at rundt 45 døde migranter ble funnet i en overfylt båt på vei fra Nord-Afrika til Europa. Foto: Antonio Parrinello (Reuters)

Savner 75 flyktninger i Middelhavet

Rundt 75 flyktninger er savnet på sjøen, ifølge de overlevende som ble reddet fra et båtvrak utenfor Italias kyst tirsdag.

En gruppe på rundt 27 mennesker ble berget i nærheten av Sicilia tirsdag. De har fortalt at det var ytterligere 75 migranter om bord i båten, og FNs høykommissær for flyktninger UNHCR frykter derfor at disse er forsvunnet i Middelhavet.

FN-ansatte på Sicilia har snakket med de overlevende som ble brakt i sikkerhet av italienske redningsarbeidere.

– Informasjonen vi har samlet inn så langt tyder på at båten forliste fordi gummibåten de reiste i var overfylt og i dårlig stand, sier Giovanni Salvi i påtalemyndigheten i Catania til italienske medier.

Tragedien tirsdag fant sted bare tre dager etter at likene av 45 migranter ble funnet i en overfylt fiskebåt i farvannet utenfor Sicilia.

Kystvakten fant de døde flyktningene da de tok seg om bord i fiskebåten med nesten 600 personer om bord. Flyktningene døde trolig av kvelning, ifølge kystvakten. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere