RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks drept i Saddams hjemby

Sist oppdatert:
Seks politimenn ble drept da en bilbombe eksploderte i Saddam Husseins hjemby Tikrit tirsdag. I Bagdad er sju sivile drept.

Bomben kan ha blitt utløst av en selvmordsaksjonist, melder Reuters.

Bilen eksploderte utenfor politiets hovedkvarter i byen. Flere politimenn er blant de skadde, opplyser amerikanske militærkilder.

Tikrit ligger 175 kilometer nord for Bagdad, i det såkalte sunnibeltet. Flere ledende sunnimuslimer oppfordrer til boikott av valget.

Sju drept
Sju irakere ble drept da en bombe som lå nedgravd i veien eksploderte sør for Bagdad mandag. Bomben var rettet mot en amerikansk militærkonvoi, men eksploderte da en minibuss med irakere passerte, melder AP.

I løpet av den siste tida har antall voldsaksjoner økt foran det planlagte valget 30. januar. Mandag ble visepolitimesteren i Bagdad skutt ned og drept. Samme dag kjørte en selvmordsbomber en politibil full av sprengstoff inn i en leir brukt av Bagdad-politiet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere