RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinte etterlatte etter katastrofebrann

Sist oppdatert:
Sinte etterlatte tok til gatene i Buenos Aires i protest mot myndighetene etter diskotekbrannen før helga som kostet mer enn 180 unge mennesker livet.

Tre dager etter brannen på ved diskoteket Cro-Magnon Republic i sentrum av byen steg dødstallene til 182, ifølge Reuters.

Presset på myndighetene i den argentinske hovedstaden øker og byens sikkerhetsansvarlige, Juan Carlos Lopez, har allerede forlatt sin stilling. De etterlatte er i harnisk etter det ble kjent at nødutgangene ved diskoteket var stengt med kjettinger og hengelåser.

Den siste kontrollen av diskoteket ble gjort i 2003.

- Myndighetene i Buenos Aires anklages for slapp regulering, og kanskje til og med korrupsjon, for å ha latt disse dødsfellene eksistere, skrev sjefredaktør Ricardo Kirschbaum i den argentinske avisen Clarin på søndag.

De fleste omkomne er tenåringer, men også barn er blant drepte, fordi diskoteket hadde en barnepassavdeling.

Eieren av diskoteket, Omar Chaban, er tatt i forvaring av politiet og skal møte i retten mandag. Chaban risikerer å bli tiltalt for drap.

Politiet leter også etter tre ungommer som ifølge vitner skal ha startet brannen ved å skyte opp fyrverkeri inne i lokalet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere