RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En uidentifisert jente ser på et savnet-plakat av Madeleine McCann som var hengt opp på stranden i Praia da Luz.
En uidentifisert jente ser på et savnet-plakat av Madeleine McCann som var hengt opp på stranden i Praia da Luz. Foto: Steve Parsons (Pa Photos)

Sletter alle spor etter Madeleine

Sist oppdatert:
Feriestedet har fått nok av å bli påminnet om forsvinningen til den lille britiske jenta.

Den britiske jenta Madeleine McCann forsvant sporløst fra feriestedet Praia da Luz i Algarve i Portugal i 2007. Ni år senere har lokalsamfunnet fått nok av Madeleine-plakatene som har preget feriestedet.

Savnet-plakatene er ikke lenger å se på barer, restauranter, butikker og kirker i Praia da Luz, skriver The Sun.

- Alt er borte. Det er som om Madeleine har forsvunnet for andre gang. Folk ønsker ikke å bli påminnet om det lenger, sier en lokal butikkeier til avisen.

Madeleine var snaut fire år gammel da hun forsvant sporløst fra hotellrommet mens foreldrene var ute og spiste middag på en tapasrestaurant et steinkast unna.

Les også: - Derfor har britene brukt 140 millioner på Maddie-saken

- Ønsker å slette alle minner
Familien tar det tilsynelatende tungt at savnet-plakatene nå forsvinner.

- Det er som om Madeleine har forsvunnet igjen, og at noen folk ønsker å slette alle minner om at hun noensinne var der, sier en kilde, som har nær tilknytning til McCann-familien, til The Sun.

Til og med kirken, hvor foreldrene Kate og Gerry (begge 48) dro til daglig for å be i dagene etter forsvinningen, har fjernet et stearinlys som var tent til minne om henne.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Foreldrene Kate og Gerry McCann står foran en enorm savnet-plakat av datteren Madeleine på stranden i Praia da Luz. Nå er alle spor etter jenta borte.

- Rammet oss hardt
Den lokale butikkeieren sier at turistnæringen i feriebyen Praia da Luz ble hardt rammet etter forsvinningen, og at det nå er på tide å gå videre.

- Praia da Luz trenger turister, og bortføringen rammet oss hardt. Etter så mange år er vi travle igjen, og det er godt. Neste år er det tiårsmarkering, men folk ønsker ikke lenger oppmerksomheten.

Les også: Politisjef: - Derfor ble ikke Madeleines foreldre siktet

Ferieleiligheten som Madeleine ble bortført fra, sto tom i årevis. Nå har leiligheten fått nye eiere. Vinduet inn til Madeleines soverom har fått gitter.

- Jeg ønsker ikke å snakke om det som skjedde her, sier kvinnen som bor der nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

En lokal kirke i Praia da Luz har hengt opp en plakat som inviterer til en bønnestund for den forsvunne jenta. Nå er alle spor etter jenta borte.

Kostet millioner av pund
Det er fortsatt en liten enhet i Scotland Yard som jobber kontinuerlig med å oppklare forsvinningssaken. Saken har kostet britiske skattebetalere millioner av pund, og selv om det ikke har vært noen gjennombrudd i saken på lenge, fortsetter regjeringen å pøse inn penger til Madeleine-etterforskningen.

Den britiske innenriksministeren Theresa May, som nå ligger an til å bli landets neste statsminister, bevilget nylig 95.000 britiske pund til å utvide etterforskningen av forsvinningen med ytterligere seks måneder.

- Scotland Yard har en sånn hundre prosent oppklaringsfilosofi. Uansett hvor mye saken koster av penger og krefter, skal de finne den skyldige. De skal etterforske helt til den skyldige er tatt. Vi har sett mange slike saker i det 20. århundre. Men denne saken er ganske viktig for dem, har Storbritannia-ekspert og universitetslektor ved Universitetet i Agder, Jan Erik Mustad, tidligere uttalt til Nettavisen.

- Aldri gitt opp håpet
Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, lanserte en omfattende, global mediekampanje etter at datteren forsvant. Fotballstjernen David Beckham var bare én av svært mange kjendiser som stilte opp for McCann-familien.

Kate og Gerry sier de aldri har gitt opp håpet om å finne datteren i live. Madeleine er 13 år gammel dersom hun fortsatt er i live.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere