RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Nettavisen)

Sør-Korea med krisetiltak

Sist oppdatert:
Det asiatiske landet hoster nå opp flere hundre milliarder kroner.

De sørkoreanske myndighetene annonserer søndag diverse tiltak for å sikre landets banker mot kollaps.

NA24 - din næringslivsavis

Sør-Korea melder at de garanterer for bankenes eksterne utenlandsgjeld samtidig som de pumper store mengder frisk kapital inn i systemet, ifølge Associated Press.

Over 650 milliarder
Krisetiltakene innbefatter at opptil 100 milliarder dollar stilles som sikkerhet for de nasjonale bankenes voksende utenlandske valutagjeld i tre år.

- Myndighetene og Bank of Korea vil sammen tilføre nok dollarlikviditet til banksektoren, sier ministeren for strategi og finans Kang Man-soo, ifølge nyhetsbyrået.

Myndighetene og sentralbanken vil også tilføre ytterligere 30 milliarder dollar i likviditet til banksektoren ved å benytte seg av landets reserver.

- Vil bankene overleve?
Sør-Korea har ved gjentatte anledninger sagt at det ikke er noen problemer med bank- og finanssektoren i landet og at de har mer enn store nok økonomiske muskler til å rydde opp i problemene, da de har 240 milliarder dollar i utenlandske valutareserver.

Annonseringen kommer kort tid etter at analytikerkorpset har sagt seg usikre på om landets banker klarer å få tak i nok dollar til å betale ned de voksende utlandslånende sine.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere