RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Sumofans sier nei til kvinner

Sist oppdatert:
Japanske sumobryter-fans sier nei til å slippe inn kvinner i ringen.

Hjemlandet til den to tusen år gamle sporten har aldri sluppet til kvinner i ringen, og en spørreundersøkelse blant fansen tilsier at forbudet vil bestå.

54 prosent sa i fjor høst at de ikke vil ha kvinner inn i ringen, melder nyhetsbyrået Kyodo News, ifølge AP. En spørreundersøkelse i 2004 støttet også opp om forbudet.

Japan Sumo Association har ennå ikke kommentert undersøkelsen, og det er uvisst hvordan forbudet oppstod. Man antar at praksisen er basert på Shinto-religionens dogme om at kvinnen er uren.

Forbudet har blitt mer kontroversielt de siste årene fordi den kvinnelige guvernøren i Osaka har sagt at hun vil inn i ringen for å dele ut vinnerprisen, slik hennes mannlige forgjengere har gjort. Men siden hun kom til makten for seks år siden har Japan Sumo Association nektet henne å entre ringen. Isteden har den mannlige viseguvernøren tatt seg av premieseremonien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere