RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det er altfor tidlig å foreslå å støtte Frankrike med svenske kampfly i krigen mot IS.
Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det er altfor tidlig å foreslå å støtte Frankrike med svenske kampfly i krigen mot IS. Foto: Tt News Agency (Reuters)

Sverige klar til å hjelpe Frankrike i kampen mot IS

Sverige varsler økt innsats i kampen mot IS. – Vi er ikke i krig, men vi stiller opp for Frankrike og EU, sier statsminister Stefan Löfven.

Sverige er i likhet med Norge allerede med i den USA-ledede militæralliansen som ble opprettet mot ekstremistgruppa IS i Irak og Syria i fjor.

Frankrike har i kjølvannet av terrorangrepet i Paris tatt i bruk en klausul i EU-traktaten som åpner for å be de andre landene om militær støtte.

Löfven og forsvarsminister Peter Hultqvist sier det er for tidlig å si hva Sverige kan bidra med militært. Først må Frankrike si hva de vil ha hjelp til.

– Det er en terrorhandling, og de som står bak, må bekjempes, sier Hultqvist etter forsvars- og utenriksministermøtet i Brussel tirsdag der temaet var angrepet som kostet 129 menneskeliv i Paris. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest