RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenåring tatt for redaktørdrap

Sist oppdatert:
Faren kjente igjen tenåringssønnen på overvåkingsbilder.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Tyrkisk politi har arrestert en tenåring mistenkt for å ha skutt og drept redaktøren Hrant Dink. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anatolia, skal gutten ha tilstått drapet i avhør, melder nyhetsbyrået AP.

Hrant Dink, som var redaktør for avisen Agos, ble skutt tre ganger utenfor sitt kontor i Istanbul fredag.

Politiet har identifisert den mistenkte som Ogun Samast. Ifølge tyrkiske medier er han 17 år gammel gutt som har hoppet av skolegangen. Han ble natt til søndag fraktet med fly til Istanbul.

Gjenkjent av faren
Tidligere lørdag kveld meldte tyrkisk TV at politiet hadde identifisert den antatte gjerningsmannen ut fra overvåkingsbilder tatt da mannen løp fra åstedet.

Samast ble gjenkjent av sin far på bildene som ble vist på fjernsyn. Faren bor i Tradzon nord i Tyrkia, men sønnen har oppholdt seg hos sin onkel i Istanbul. Den mistenkte tenåringen ble pågrepet om bord i en buss i byen Samsun ved Svartehavet på vei til farens hjemsted.

Samast skal ha vært i besittelse av en pistol og en hvit lue tilsvarende den som vises på overvåkingsbildene, da han ble arrestert av spesialstyrker.

En rekke andre personer er pågrepet også i Tradzon-området i forbindelse med etterforskningen.

Mottok trusler
Den 53 år gamle redaktøren Dink hadde tidligere mottatt en rekke trusler fra tyrkiske nasjonalister som mente at han var en forræder.

USA, EU og Armenia har fordømt drapet på Dink, mens den tyrkiske statsministeren har sverget at den skyldige skal blitt stilt til ansvar.

- En patron har blitt avfyrt mot demokrati og ytringsfriheten, sa statsminister Recep Tayyip Erdogan.

Tyrkiske myndigheter har imidlertid høstet kritikk for at de ikke tok truslene mot den omstridte redaktøren alvorlig.

Organisasjonen «Journalister uten grenser» har tidligere uttalt at etterforskningen av drapet vil være en avgjørende test for tyrkiske myndigheter i forhold til landets eventuelle medlemskap i EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere