RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Star Tour)

Terrortrussel mot chartermål

Sist oppdatert:
Muslimske terrorister planlegger terrorangrep mot turistmål som Pattaya og Phuket i Thailand neste år.

Dokumenter funnet i huset til en av lederne av det islamske opprøret i den sydlige delen av Thailand, viser at Thailands turistperler kan bli utsatt for terror neste år, skriver AP.

Planene går ut på å utvide konflikten mellom buddhister og muslimer i de sydlige provinsene til en større del av landet. Nesten 600 mennesker har i år mistet livet i uroligheter i de muslimskdominerte provinsene i sør.

General Kitti Rattanachaya, en av statsminister Thaksin Shinawatras sikkerhetsrådgivere, sier at dokumentene som er funnet viser at separatistene vil trappe opp konflikten mot de buddhistiske myndighetene neste år.

- Situasjonen vil bli skremmende når terroristene åpner krig på alle fronter for å trekke oppmerksomheten vekk fra det sydlige området, sier Kitti til AP.

Ifølge Kitty ble dokumentene funnet i hjemmet til Masae Useng, en separatistleder som kjemper for uavhengighet for provinsene Pattani, Yala og Narathiwat. Dokumentene viser at terroristene har planer om å angripe såkalte «myke mål», som turistsentraene Phuket og Pattaya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere