RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thailands sjefmeteorolog fikk sparken

Sjefen for Thailands meteorologitjeneste har møtt sterk kritikk for at han ikke utstedte noe tsunamivarsel etter jordskjelvet natt til 2. juledag. Tirsdag ble han omplassert.
Sist oppdatert:

- Regjeringen har besluttet å overføre generaldirektøren for meteorologisk avdeling til statsministerens kontor, opplyste en thailandsk regjeringstalsmann tirsdag, ifølge svenske Expressen.

Sjefmeteorolog Suparerk Tansriratanawong skal nå arbeide med å opprette et varslingssystem for naturkatastrofer, ifølge talsmannen.

Statsminister Thaksin Shinawatra sa lørdag at regjeringen skal opprette en kommisjon som skal undersøke hvorfor det ikke ble sendt ut tsunamivarsel.

Den avsatte sjefmeteorologen sa dagen etter katastrofen til journalister at Thailand ikke har opplevd noen tsunami på 300 år, og at det var årsaken til at meteorologisk institutt ikke forventet at det skulle skje denne gangen heller.

En engelskspråklig thailandsk avis siterte i forrige uke en anonym ansatt i meteorologitjenesten, som fortalte at man ikke varslet om faren for tsunami for å ikke skape unødvendig uro i turistnæringen.

Ikke noe asiatiske land varslet om tsunamifaren.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere